Equuslibrium coaching training & therapie

met behulp van paarden 

Click here to edit subtitle

Prijzen en mogelijkheden

Kennismaking paardencoaching

Je bent benieuwd of paardencoaching iets voor jou is en wilt dat graag eens uitproberen. Dit kan individueel of samen met vriend(inn)en, collega's of andere mensen die net als jij benieuwd zijn naar deze manier van coachen.

Een individuele kennismakingscoaching duurt 1,5 tot 2 uur en de kosten hiervoor zijn € 120,00. Tijdens deze kennismakingscoaching ga je na een korte intake en uitleg over het paard, aan de slag met oefeningen vanaf de grond samen met het paard. Op deze manier kan je direct ervaren hoe paardencoaching werkt. We gaan niet heel diep op onderliggende vraagstukken in. Dat doen we tijdens een individuele paardencoaching. Vind je het leuker om met anderen te komen? Dat kan met 2 tot maximaal 8 deelnemers. Tijdens deze groeps- kennismakingscoaching krijgt iedereen, na een korte uitleg over het paard, de gelegenheid om een oefening te doen met het paard. Daarna wordt ook nog een oefening met de groep gedaan. Niet alleen leuk, ook erg leerzaam! De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Individuele paardencoaching

Je loopt tegen problemen aan, wilt oude gedragspatronen graag omzetten maar weet niet goed hoe, ervaart stress op de werkvloer of je wilt gewoon meer inzicht in en over jezelf. Paarden weten feilloos aan te geven wat de kern van het probleem is en geven zonder oordeel hun feedback. Wat je vraag of thema ook is, aan de hand van oefeningen met het paard, ga je aan de slag en gaan we samen op zoek naar antwoorden. Na 1 sessie kun je meestal zelf verder aan de slag met de handvatten en antwoorden die je gekregen hebt. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur en de kosten zijn € 90,00.

Individuele sessie paardencoaching voor kinderen

Een kind dat moeite heeft om zijn grenzen aan te geven, contact te maken, faalangst heeft, gepest wordt op school of bijvoorbeeld moeite heeft om zijn aandacht bij een opdracht te houden, kan heel erg veel leren door het doen van oefeningen met de paarden. We doen deze oefeningen vanaf de grond. Er wordt dus niet gereden. Tijdens de oefeningen zien kinderen direct hoe de reactie van anderen is wanneer zij zelf ander gedrag laten zien. Behalve leerzaam is het ook heel erg leuk om te doen. Een sessie voor kinderen duurt 45 minuten en kost € 60,00.

Therapeutische sessies

De therapeutische sessies worden vooraf gegaan door een uitgebreid intakeformulier en een intakegesprek bij het paard. Tijdens de intake wordt het thema waar je aan wilt werken duidelijk. We doen dit aan de hand van een oefening met het paard. Een sessie duurt 1 tot maximaal 1,5 uur. Tijdens deze sessies gaan we veel dieper in op persoonlijke problemen en worden opgelopen trauma's verwerkt. Interventies die tijdens deze sessie worden ingezet zijn onder andere EMDR, NLP, hypnotherapie en delenwerk. Het aantal sessies is afhankelijk van onder andere de hulpvraag. De kosten zijn € 90,00 per sessie. 

Teamsessie paardencoaching 

Samen met je collega's of vrienden een sessie paardencoaching doen? Door de oefeningen die we met het paard doen, krijg je van het paard onder andere feedback over de onderlinge communicatie en samenwerking, verbinding, kwaliteiten binnen het team maar ook de individuele kwaliteiten van de teamleden. 

Een teamcoaching duurt een dagdeel en is mogelijk met maximaal 8 deelnemers. Na een duidelijke uitleg over het paard gaan we met oefeningen aan de slag. Daarna volgt een evaluatie van de oefeningen. Inbegrepen is koffie, thee en wat lekkers.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier of mail je vraag naar [email protected] .

Paardencoaching met eigen paard

Je hebt een eigen paard, hebt vragen over zaken waar je tegenaan loopt en wilt daar graag mee aan de slag met jouw paard en op je eigen locatie. Maak dan een afspraak voor een sessie paardencoaching bij jou! 
De sessie duurt ongeveer 1,5 uur en de kosten hiervoor zijn € 90,00 euro. 
Binnen een straal van 10 km vanaf Lieren betaal je geen reiskosten. Daarbuiten wordt een ander tarief berekend. Informeer gerust naar de mogelijkheden via het contactformulier of mail je vraag naar [email protected] .

Les grondwerk

Heb je geen eigen paard maar zou je graag willen leren hoe je vanaf de grond met het paard communiceert en hem laat bewegen door middel van lichaamstaal? Je kunt dan een les grondwerk volgen bij ons op de locatie. 

De les duurt 30 minuten en de kosten hiervoor zijn € 30,00 .

Voor bedrijven en grotere groepen dan 8 personen, zijn de tarieven in overleg en afhankelijk van het aantal deelnemers.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.