Equuslibrium coaching training & therapie

met behulp van paarden 

Click here to edit subtitle

Wie zijn wij

Over Marianne

Mijn naam is Marianne Moens. Hoewel ik geboren ben in "de grote stad", is de aantrekkingskracht van het buitenleven altijd groter geweest. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door paarden en op mijn 14e kreeg ik mijn eerste paardrijlessen. Vanaf dat moment zijn paarden niet meer uit mijn leven weg te denken.

Mijn passie voor paarden en de aanwezige kennis, werd na het afronden van de ORUN instructeursopleiding in 2005 eerst ingezet bij het trainen van ruiter en paard.


Na een politie carrière van 17 jaar, heb ik het roer omgegooid en opleidingen gevolgd voor Counseling & Coaching en Ontwikkelingsgericht coachen.

Ik begon in 2008 mijn eigen bedrijf van waaruit ik coach met behulp van paarden. Daarnaast ben ik ook als jobcoach/ re-integratie adviseur aan de slag gegaan bij een re-integratiebedrijf. 


In 2012 heb ik de basisopleiding GBS (Geen Bodem Syndroom)  gevolgd bij IKEV. Hier heb ik kennis opgedaan rondom hechtingsproblematiek. 

In 2013 heb ik de opleiding tot CREF-behandelaar afgerond bij IKEV. Met de interventies die ik tijdens de opleiding geleerd heb, wordt gewerkt aan het herstellen van het basisvertrouwen. Op basis van de verschillende opleidingen en mijn eigen ervaring, heb ik een fijne en beproefde manier gevonden om tijdens de therapiesessies vanuit vrijheid te werken aan het basisvertrouwen van de mens. 

Ik heb mijn opleiding Paard- en Lifecoaching afgerond aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching van Tirza Brouwer. Deze opleiding is een hele mooie aanvulling in mijn werk als paardencoach en heeft nog meer verdieping gegeven. Zowel in mijn persoonlijke- als professionele ontwikkeling. 

Tijdens mijn coachsessies wordt ik bijgestaan door mijn co-coaches, de paarden.  

Over de paarden

Myrddin is een Welsh Cob ruin (2007) en vanaf zijn geboorte bij mij. Myrddin is een echte leider en een heel sensitief paard. Hij  weet altijd zonder omhaal de zogenoemde vinger op de zere plek te leggen, is duidelijk en ook zacht, kan enorm de clown uithangen en neemt zijn rol in de kudde heel serieus. Myrddin is mijn grote leermeester en een fijne co-coach tijdens de sessies.

Mindy is een Shetland merrie (1997). Ze is in de  zomer van 2017 bij ons gekomen. Al snel ontpopte zij zich als hulpvaardige co-coach tijdens de sessies. Ondanks haar kleine formaat, is zij groots in haar lichaamstaal. Ze weet mensen heel goed duidelijk te maken waar aan gewerkt mag worden.