Equuslibrium coaching training & therapie

met behulp van paarden 

Click here to edit subtitle

Coaching versus therapie

Hoewel termen als "therapie met paarden" en "coachen met paarden" vaak door elkaar gebruikt worden, is er zeker wel een verschil. 

Coaching is gericht op de toekomst en is oplossingsgericht. In de toekomst kun je de beoogde winst behalen. Tijdens een sessie paardencoaching wordt er ingegaan op globale levenssituaties en kijken we naar wat je zou willen. Je verbetert bepaalde zaken en creëert wenselijke situaties door het doen van oefeningen met het paard. Ik gebruik hiervoor onder andere het Essentie coachmodel.

Bij de therapiesessies ligt de nadruk op onderliggende problemen en oorzaken, veelal vanuit het verleden. Tijdens deze sessies kijken we waar de kern van bepaalde problemen ligt. We doen dit met een methode die gebaseerd is op de theorie van Maslow waarbij we werken aan het (herstellen van het) basisvertrouwen en veiligheid. Wanneer het basisvertrouwen onvoldoende is door een of meerdere opgelopen trauma's, wordt onder andere EMDR en hypnotherapie toegepast om trauma's te verwerken en het basisvertrouwen te verstevigen.